Arkeologi i dagarna tre

Det finns tankar om att etablera någon sorts ”inspirationsträdgård” i en del av parken. I ytterkanten av parken fanns rester av äldre växthus och byggnader kvar till ca 1990. Vi ville undersöka dessa lämningar och se om de påverkar framtida odlingar så vi satte spaden i jorden som en del att lära upp oss inför sommarens grävningar på Loholmen.

Grävningen skapade intressanta diskussioner med personer som var med när det begav sig. Bestämda uppfattningar utbyttes i tvivel och osäkerhet. När tiden går ändras minnen och det är lätt att ta fel på befintliga riktmärken.

Blomkruksskärvor hittades i massor och i ett av schakten hittade vi delar av vad som skulle kunna vara ”glashuset” eller ”gurkhuset”. Strax utanför den gjutna grundmuren hittades en annan konstruktion – troligen en mur lagd i lera av återanvända tegel från slottet.

Himla spännande!
Tegelkonstruktion

This entry was posted in Genomfört. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>