Dag 2 av utgrävningarna genomförd – Loholmen brann ner till grunden?

Med fara för att fastslå ett förlopp som fortfarande är något oklart så visar utgrävningarna dag 2 att borgen på Loholmen verkligen brann ner. Kolrester har upphittats på flera ställen som är säkerställt att de inte är av nyare datum. Kanske vi kan damma av den gamla uppfattningen att Loholmen verkligen brändes ner av uppretade bönder från trakten…

Grävningarna går snabbt framåt och det har hittats flera intressanta fynd såsom planglas, hästben, kol (se ovan), flinta (tänk att Loholmen var bebodd för flera tusen år sedan!) mm. Detta är en provgrävning och det är oerhört spännande om (läs när) vi får fortsätta i framtiden med utgrävningarna.

Särskilt roligt är att Loholmen har blivit den mötesplats vi hoppats på för ung och gammal. Från området eller längre ifrån. Möte mellan ”proffs” och ”amatör”.

Ungdomen vid schakt C
Schakt C har lägst medelålder (Åsa drar dock upp lite…). Vågar vi tro att Långaredsbor blir överrepresenterade på arkeologiutbildningarna i framtiden?!
Tufft jobb!
Det gäller att ta i med hela kroppen! Oskar är en som vågar ta i! Tydligt är att jorden är bemängd av kolrester vilket gör att alla som gräver blir svarta.

Nu tar vi det lugnt över helgen! Välkommen åter på måndag. Psst! De finaste fynden dyker alltid upp i slutet av utgrävningarna. Följ oss måndag och tisdag mellan kl 11 och 14.

This entry was posted in Genomfört. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>