Nyhetsbrev v.35 2010

Markradar
OBS! Nytt datum.
Med mycket kort varsel så får vi reda på att markradarundersökningen kommer att genomföras redan nu på fredag den 3 september ute på Loholmen och i Loo. Det innebär att en del hastigt måste lösas på bästa sätt. Planeringen är följande att Loholmen undersöks direkt på morgonen för att efter lunch fortsätta i Loo. Hör gärna av er om ni vill delta så det går att lösa rent praktiskt med båt och liknande.
Vår förhoppning är att lokalisera byggnadsrester eller liknande som idag ligger dolt under markytan med markradar. Tidigare har delar av Gräfsnäs slottsruin undersökts med markradar och förhoppningen är att kunna visa dessa mycket intressanta resultat framöver.
Preliminär rapport från dykningarna på Loholmen
En första preliminär rapport har kommit i dagarna från dykningarna. De få fynd som hittades vid den planerade bryggan kommer troligtvis inte påverka möjligheten att få bygga här. Det fina kruset som togs upp befinner sig på Studio Västsvensk konservering för rengöring. Trolig datering är 1300-tal. Mer information och resultat av kol 14-undersökning av pålraden under vatten kommer.
Nyhetsbrevet
Är fortfarande i sin uppbyggnadsfas där målet just nu är att få ut information till intresserade snabbt och enkelt. En arkivfunktion kommer inom kort så de som är nyfikna på äldre nyhetsbrev kommer få tillgång till dessa inom en snar framtid.
Tveka inte att höra av er!
MVH
Erik Samuelsson
Projektledare Greve Gomer
0732-038981
Detta nyhetsbrev har 56 prenumeranter.
This entry was posted in Nyhetsbrev. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>