Nyhetsbrev v.39 2010

Studiebesök Lödöse museum söndag 3 oktober
Med kort varsel tänkte vi bege oss till Lödöse museum nu på söndag för att se på deras medeltidsutställning med kunnig guidning. Lödöse är en viktig partner i arbetet med Loholmen och det är därför extra spännande för oss att få lite insyn i deras arbete. Studiebesöket är öppet för alla intresserade – så sprid gärna detta vidare.
På söndag är det dessutom ett intressant program med fokus på numismatik med flera programpunkter. Se mer på: http://www.lodosemuseum.se/kulturvast_templates/Kultur_ArticlePage.aspx?id=62831
Praktiskt:
Kl 9.15 Gräfsnäs (trädgårdsmästarvillan) – aktuell information och diskussion om fortsättningen för projekt Greve Gomer.
Kl 9.45 Avresa (samåkning) till Lödöse museum.
Kl 10.30 Guidning Lödöse museum (ca 1 timme). Det går lika bra att möta upp direkt vid museet också.
Kl 11.30- Egen tid/lunch/program (se ovan länk)
Kl 14.30 (eller senare) Hemresa till Gräfsnäs
Kostnad: 60 kr. I priset ingår alla avgifter för entré, guidning, resa och lunch. Kan du ställa upp och köra får du ersättning för detta.
Anmälan (gärna innan fredag kl 14 för beställning av lunch): erik.samuelsson@grevegomer.se eller ring Susanna på 0736-417495. Meddela gärna allergi eller andra önskemål samt om du kan köra.
Var beredd på att det kan komma snabba initiativ där program läggs med kort varsel. Men det kommer fler tillfällen och en mer långsiktig planering kommer.
Markradar
De första preliminära resultaten har nu kommit och det är väldigt spännande att bilda sig en uppfattning vad som döljer sig under marken. Helt klart är det att det finns en hålighet i berget där man kan tänka sig att brunnen varit. Det går ner ca 2 meter där. Dessutom finns troligen en tredje källare uppe i ruinen där det framgår att det finns strukturer nere i marken. När Rickard genomförde undersökningen gjorde vi en test att lägga radarutrustningen i en liten uppblåsbar gummiflotte (barnleksak). Bredvid båten skvalpade då flotten med utrustning som säkert kostar någon miljon! Men resultatet blev riktigt häftigt. Vi prickade in i stort sätt alla brofundamenten. Bifogar de radarbilder som vi nu fått. De kommer att bearbetas vidare och dessutom får vi fler, bland annat från Loo och Holmängen.
Hemsida
Kommer nu att byggas upp där alla rapporter, bilder från undersökningarna samt allt material vi får fram (inklusive nyhetsbreven) läggs upp. Siktar på sjösättning den 15 oktober. Stöter ni på information som ska läggas ut så kontakta gärna mig.
Många hälsningar
Erik Samuelsson
0732-038981
Detta nyhetsbrev har 60 prenumeranter.

This entry was posted in Nyhetsbrev. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>